o nama

Konoparski obrt Vilson je manufaktura na otoku Rabu koja je u funkciji već 50 godina. Djed Slavko počeo je prije više od 50 godina kada je iz hobija nastao pravi obiteljski posao. Upravo je djed Slavko prenio ljubav prema konopima svome sinu Ivanu, a obojica su bili zaposlenici u Riječkoj tvornici konopa. Ivanov sin Siniša nastavlja obiteljski posao koji postaje prava obiteljska tradicija.

Proizvod
Proizvod
Proizvod

Osim standardnih potražnji za male brodice konoparski obrt Vilson se bavi i izradom pramcobrana i bokobrana većih dimenzija (do 5m). Izrađujemo konope za raznu namjenu osim navedenim pramcobrana i bokobrana; krmobran, mreže, pilotske ljestve, ukrasne čvorove, cvjetnjake, upletke (gaše), otirače te oplićemo demižonke i boce. U izradi konopa koristimo prirodne i sintetske materijale, ovisno o namjeni i svrsi konopa.

Proizvod
Proizvod
Proizvod

U 50 godina postojanja poslovali smo sa Hrvatskom mornaricom, raznim firmama, lučkim kapetanijama, a godinama smo sudionici na rapskoj fjeri. Lako smo dostupni našim kupcima i uvijek stojimo na usluzi. Naši se konopi odlikuju iznimnom kvalitetom te se svaki konop izrađuje sa posebnom pažnjom. Svi su naši proizvodi ručni rad te je svaki rad jedinstven!